1000 kilometrų lenktynės  Palangoje

1000 kilometrų lenktynės Palangoje

1000 kilometrų lenktynės  Palangoje yra organizuojamos jau 20 metų. Tai- vienas žymiausių ir populiariausių renginių kurorte, sutraukiantis begalę svečių iš visos Lietuvos.

Šis lenktynių festivalis trunka keturias dienas. Jo metu vyksta drago, drifto lenktynės ir kiti auotosporto renginiai. Be to, lenktynių metu gausu pramogų ir koncertų. „Melt in Palanga“ svečiai taip pat dažnai mėgaujasi šiuo festivaliu, kuris vyksta liepos viduryje. Dažnai nugalėtojais tampa Porshe automobiliai, 2018 metų vasarą vieną jų galima buvo pamatyti išdidžiai pastatytą „Melt in Palanga“ kieme.

Lenktynės vyksta Palangos plente – kelyje, kuriame visus likusius metus važinėja visi norintys. Šiose lenktynėse, vairuotojai pasikeisdami važiuoja apie 10 valandų. Čia galite pamatyti įvairių egzotinių automobilių – Ferrari, Lamborgini, Porsche, Spyker. Tiesa, nugalėtojais yra tapę ir tokie, atrodytų, puikiai pažįstami automobiliai kaip Honda Civic ar Audi RS4. Žinoma, jie buvo ruošti specialiai lenktynėms ir ko gero daug bendro su gatvėmis riedančiais taip pat pavadintais modeliais neturi.

Į lenktynes atvyksta gausybė Europos lenktynininkų. Taip pat ir visas Lietuvos autosporto elitas. Šias lenktynes yra laimėję Benediktas Vanagas ir Jonas Gelžinis. Tiesą sakant dažniausiai laimė nusišypso būtent Lietuviams, nors yra ir užsieniečių kuriems pasisekė. Per ilgą lenktynių istoriją vairuotojai užsiaugino ne mažą fanų bazę. Jeigu atvyksite pažiūrėti lenktynių – išsirinkite komandą, kurią palaikysite. Taip stebėti lenktynes daug smagiau.

Oficialus varžybų atidarymas vyksta Vytauto g., Palangos centre. Atidarymo metu galima iš arti pamatyti lenktynių dalyvius ir automobilius. Šioje atidarymo ceremonijoje yra dalyvavę ir Palangos vasaros parko personažai – Drambliukas ir Panda. Vėliau renginys keliasi į lenktynių miestelį ir ten vyksta iki pabaigos.

Jeigu liepos viduryje lankysitės Lietuvos kurorte. 1000 kilometrų lenktynės Palangoje, ar bent jų atgarsiai, bus neišvengiami. Mes savo ruožtu, „Melt in Palanga“ svečius, apsistojančius liepos viduryje, kviečiame apsilankyti lenktynių miestelyje ir pajausti jų dvasią. Lenktynių transliaciją per televizorių stebi bent milijonas žmonių, tad pamatyti šį renginį gyvai tikrai verta. Palangoje gausu renginių visą vasarą, tačiau šios lenktynės yra vienas didžiausių.

ankstesnis įrašas kitas įrašas